ESDAR Konferencia 2022.

ESDAR Konferencia 2022.

2022. szeptember 28 – október 2. között került megrendezésre Thesszalonikiben a 25. ESDAR (European Society for Domestic Animal Reproduction) Konferencia, melyen Intézetünk Génmegőrzés-tudományi és Kisállattenyésztési Osztályának munkatársai is részt vettek.  A szervezet a háziállatok szaporodásbiológiájával foglalkozó kutatókat tömöríti. Az évenként megrendezésre kerülő ESDAR konferencia célja, hogy a világ minden tájáról érkező tudósok bemutassák és megtárgyalják a reprodukciós biológia területén elért legújabb eredményeket, valamint a hagyományos állatgyógyászat, az állatok szaporodásának fiziológiája és patológiája mellett a biotechnológiával és fiziológiával kapcsolatos kutatásokat.

A konferencia résztvevőinek 13 plenáris előadást követően 8 párhuzamos szekcióban, valamint a 2 poszter szekcióban nyílt lehetőségük az eredmények megvitatására és a műhelymunkára. A résztvevők Európa csaknem minden országát képviselték, de érkeztek szakemberek a tengeren túlról is.

Intézetünket Dr. Buda Kitti, Dr. Liptói Krisztina és Dr. Végi Barbara poszterrel képviselte. Utóbbi kollégánk PhD hallgatója, Babarczi Bianka a MATE Szent István Campusáról vett részt.