Idén 15. alkalommal rendezték meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat

Idén 15. alkalommal rendezték meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat

Idén 15. alkalommal rendezték meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat (KÁN), melynek keretében, a hagyományokhoz híven bemutatkoztak a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Haszonállat-génmegőrzési Intézetének őshonos jószágai.

A Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. által közösen szervezett rendezvényt hagyományosan az egyetem Kaposvári Campusán és a Pannon Lovasakadémia területén tartották szeptember 29. és október 1. között.

A színvonalas szakmai előadások, konferenciák mellett fajtabemutatók, kulturális és szórakoztató programok gazdagították az eseményt, mely egyaránt élvezetes és hasznos volt a látogatóknak és kiállítóknak, így a HGI munkatársainak is.

A kiállított haszonállatok sorát évek óta színesítik az NBGK Haszonállat-génmegőrzési Intézetének őshonos és régen honosult állatai, melyek kitűnően megfértek az intenzív fajták és hibridek mellett. Az Intézet által bemutatott baromfi fajokon és fajtákon túl Katka, a 11 éves magyar szürke tehén is részt vett az eseményen. Katkát Bogár Károly kollégánk vezette fel.