IX. Nemzetközi természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál

IX. Nemzetközi természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány felkérésére munkatársaink részt vettek a május 19-21 között a Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezett IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál ismeretterjesztő programjain. 

Molnár Mariann és Balázs Réka a Kék Bolygó Laborban mikroszkópokkal és befőttesüvegekkel felszerelkezve a planktonok, sórákok, szúnyoglárvák, kelő ikrák és hallárvák világába vezette be az érdeklődőket. Külön köszönjük Dr. Drobnyák Árpádnak, Dr. Végi Barbarának és Reményi Attilának a bemutatóhoz nyújtott segítségüket.

A Kék Bolygó Akváriumban Dr. Lehoczky István, Kópor István, Fekete Gábor és Kuznyák Bálint akváriumokkal, halászháló szövéssel és gyönyörű képekkel mutatta be a közönségnek a halászati és génmegőrzési tevékenységet. A bemutató címe „Őshonos pikkelyesek és idegenhonos vetélytársaik” volt. Két akváriumban ismertettek meg idegenhonos (ezüstkárász, naphal, kínai razbóra, törpeharcsa) és őshonos (compó, széles kárász) fajokat. A bemutatóban igyekeztek felhívni a figyelmet, hogy mekkora veszélyt jelentenek az idegenhonos és inváziós halfajok az őshonos faunára. Dr. Lehoczky István előadást tartott „A hazai vizek és halaik sokszínű világa” címmel.


Az M5 TV által készített interjú az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: