Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületének közgyűlése

Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületének közgyűlése

 Az idei évben, 2023. 03.31-én került megrendezésre a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületének (MMOE) szokásos, évenkénti tavaszi közgyűlése, melynek Intézetünk Báldy Konferenciaközpontja adott otthont. 

Az MMOE vezetőségén kívül közel 40 méhanyanevelő vett részt a rendezvényen. A közgyűlés megnyitására felkérést kapott dr. Beck Tibor, az NBGK HGI igazgatója.

A szakmai előadásokkal kibővített közgyűlésen a Méhészeti és méhbiológiai Osztály részéről előadást tartott Rácz Tímea fejlesztő mérnök, a fajtajelleg vizsgálatok koordinátora. Előadásában összefoglalta a 2022-es őszi fajtajelleg vizsgálattal és a vizsgálandó méhminták beérkezésével kapcsolatos információkat, és ismertette az elmúlt év vizsgálati eredményeit is. Az Osztály részéről jelen volt továbbá Dr. Zajácz Edit osztályvezető és Bellus Orsolya adminisztrátor. A közgyűlés 3 új tag felvételéről döntött, mellyel a magyarországi méhtenyésztők száma 75-re változott.

A közgyűlésen Schrek Ottó, a tenyésztő egyesület elnöke felkérte Dr. Zajácz Edit osztályvezetőt, hogy az MMOE 40 éves jubileumi rendezvényén Dr. Nagy István agárminisztertől kapott emléktáblát a Méhészettörténeti Kiállítóhelyen megőrzés céljából elhelyezhessék.